Kā pagatavot mērci svaigām dārzeņu uzkodām mājas apstākļos
Bieži vien ātrākais risinājums ir veikalā pa ceļam paņemt mērcei domāto pulverīti, ko vienkārši sajaukt ar krējumu. Bet vai tas ir arī garšīgākais un veselīgākais risinājums?
Sastāvdaļas:
- citrons
- lociņi, dilles (var pievienot arī pētersīļus)
- ķiploks
- malti melnie pipari
- paprikas pulveris
- sāls
- sinepes (var izmantot arī maltas sinepes)
- paniņas vai mandeļu piens
Gatavošana:
- Visus zaļumus smalki sakapā, arī vienu ķiploka daiviņu notīra un sagriež nelielās daļās.
- Visu liek blenderī. Sinepes un piparus liek 1/4 tējkarotes, pārējo 1/2 tējkarotes.
- Klāt pielej paniņas un visu kopā sablenderē viendabīgā masā.
Mērce derēs ne tikai pie dažādām dārzeņu uzkodām, bet arī kopā ar siltajiem ēdieniem, piemēram kartupeļiem vai frī, kā arī dažādiem salātiem utml.
Foto: shutterstock.com