Aromātiskā diļļu mērce. Gatava 5 minūtēs
Dilles ir brīniškīgs ziemeļu garšaugs, kas piedod gan pikantumu, gan smaržu teju visiem ēdieniem. Šī ātri pagatavojamā mērcīte derēs gan pie gaļas, gan zivs un dārzeņu ēdieniem.
Nepieciešams:
- Dilles – 2 saišķi
- Saulespuķu vai olīveļļa (pēc ēdāju gaumes) – 100 ml
- Citrons – 1 gabals
- Ķiploka daiviņa
- Citrona miza – 1/2 tējkarote
- Sāls pēc garšas
Gatavošana
- Sīki sagriež dilles un sajauc ar sāli. Masai pievieno sarīvēto citrona miziņu un izspiestu citrona sulu. Pievieno sīki sarīvētu ķiploku. Visu sajauc ar eļļu.
- Var arī visu šo masu sablenderēt, tad tai būs krēmīga konsistence.
- Mērce gatava! Uzglabājama ledusskapī.