Veselīga, pašgatavota mērce salātiem. Tahini recepte

Tahini mērce tiek gatavota no sezama sēkliņām, pievienojot vien pāris sastāvdaļas. Mājās gatavot to būs izdevīgāk nekā nopirkt gatavu veikalā. Liec to dažādos salātos majonēzes vietā, pievieno humusam, falafelam un dažādiem ceptiem dārzeņiem!

Veselīga, pašgatavota mērce salātiem. Tahini recepte

FOTO: Shutterstock.com

Ja pagatavotā mērce paliek pāri, to uzglabāt var ilgi - vismaz vienu mēnesi- kā jebkuru citu riekstu vai sēklu mērci.

Sastāvdaļas:

  • 2 glāzes (300g) neapstrādātu, jebkura veida sezama sēkliņu
  • 2-4 ēdamkarotes olīveļļas

Pagatavošana:

  • Sezama sēkliņas ber katlā un apcep vidējā temperatūrā, konstanti maisot apmēram 5 minūtes, līdz sēkliņas ir viegli iekrāsojušās.
  • Tām atļauj atdzist apmēram 5 minūtes, tad ber blenderī un blenderē, līdz sāk veidoties  drupačaina pastēte.
  • Pievieno eļļu un turpina blenderēt, līdz masa vienmērīgi izlīdzinājusies.
  • Ja pastēte ilgāku laiku tiek turēta ledusskapī, ir normāli, ka eļļa no sēkliņu pastas atdalās, tāpēc pirms lietošanas tā vienkārši jāapmaisa.
Reklāma
Reklāma

Ar šo mērci var variēt visdažādākajos veidos, piemēram, ja tā tiek izmantota uzkodām, mērcei pievieno dažādus zaļumus. Ja mērce tiek pievienota falafelam vai salātiem, tai klāt var pievienot laima sulu vai vīnogu kauliņu etiķi.

 

No: http://simpleveganblog.com