Ātrais rabarberu čatnijs
Ļoti labi garšo kopā ar sieru un ceptām vai grilētām gaļas šķēlēm, arī ar grilētu zivi. Granātābolu sīrupa vietā var ņemt aveņu sīrupu, kas samaisīts ar citrona sulu pēc garšas.
Sastāvdaļas
- 400 g nomizotu rabarberu
- 80 g cukura
- 1 svaiga sarkanā čili pāksts
- 1 sarkanais sīpols
- 6 ēdk. baltvīna etiķa
- 3 ēdk. olīveļļas
- 2 ēdk. granātābolu sīrupa
- sāls
Pagatavošana (45 min 4 porcijas)
Rabarberus sagriez gabaliņos, iztīri čili un nomizo sīpolu, un abus
smalki sakapā.
Katliņā sakarsē eļļu, ieber rabarberus, čili un sīpolus un pāris
minūtes pacep.
Pielej etiķi un sīrupu, pieber cukuru. Uz mērenas uguns sautē, līdz
gandrīz viss šķidrums iztvaikojis. Pieber sāli pēc garšas.