Neparastā humosa mērce dārzeņiem

Oriģināli humoss nāk no Vidējo Austrumu valstīm un tā galvenās sastāvdaļas ir turku zirņi un tahini pasta (sezama sēklu pasta). Humosu dažādās variācijās var arī mājās pagatavot un tas lieliski papildinās dārzeņus, būs smērējams arī uz maizītes. Starp citu, tas ir garšīga piedeva arī makaroniem.
Olbaltumvielām bagāta piedeva ēdieniem!

FOTO: Eva Lanka

Olbaltumvielām bagāta piedeva ēdieniem!

Recepti piedāvā Eva Lanka, divu bērnu mamma un ēst gatavošanas entuziaste.

 

Nepieciešams:

  • 150 g vārīti turku ziņi (var izmantot arī no bundžas)
  • 2 – 3 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdamkarotes grieķu jogurts
  • Sāls
  • Nedaudz citron sula
  • 2 – 3 ēdamkarotes olīveļļa
  • Zaļumi – dilles, pētersīļi (var izmantot arī kaltētus)
Reklāma
Reklāma

 

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas sablendē. Ja humosu vēlas šķidrāku, var vēl nedaudz pievienot grieķu jogurtu un eļļu. Kā pēdējos pievieno sasmalcinātus zaļumus.

Saistītie raksti