Ķiploku ziedu pesto ar zilo sieru
Mana mamma izstāstīja, ka katru gadu no ķiploku ziediem gatavo pesto – pievieno eļļu, sāli, citrona sulu un sablendē. Šādā veidā pesto var saglabāt burciņā ledusskapī un pievienot ēdieniem pēc vajadzības. Es steidzu recepti izmēģināt, veicot tādus papildinājumus, lai iznāktu ķiploku smēriņš.
Ķiploku ziedu pesto ar zilo sieru pagatavoju Līgo vakarā – viesi to slavēja, smērējot plānā kārtā uz rupjmaizes. Pesto labi iederas uzkodu platē. Tas lieliski garšos arī ar krekeriem, sausmaizītēm vai kā piedeva pie gaļas un dārzeņu ēdieniem.
Sastāvdaļas:
Ķiplolu ziedkāti
Zilais siers
Eļļa
Sāls
Laima vai citrona sula
Gatavošana:
- Ķiploku ziedkātus liek blenderī, pievieno eļļu, sāli un laima sulu; sablendē.
- Pesto pievieno zilo sieru un sablendē. Sieru pievieno pēc garšas.
Šādi izskatās ziemas ķiploku ziedkāti, kurus vasaras vidū ķiplokiem vajag nolauzt, lai tie ņemtos spēkā un piebriestu.