Boloņas mērce – jaunās māmiņas ideja vakariņu sagatavei, ko var pat sasaldēt

Jaunā māmiņa Anna Birmane dalās ar recepti, ko pagatavot grūtniecības laikā, bet notiesāt pēcdzemdību periodā. Boloņas mērci var sagatavot lielā daudzumā un sasaldēt vēlākam laikam.
Boloņas mērci var izmantot dažādos ēdienos, tostarp arī lazanjā un tortiljā.

FOTO: Anna Birmane

Boloņas mērci var izmantot dažādos ēdienos, tostarp arī lazanjā un tortiljā.

Sastāvdaļas:

 (4–6 porcijām)

  • 1 kg jauktās maltās gaļas
  • 2 burkāni 
  • 1 selerijas kāts
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 liels vai 2 mazāki sīpoli
  • 1 lauru lapa
  • 2 ēdk. tomātu pastas
  • 1 buljona kubiņš
     

Pagatavošana

Pannā uzkarsē eļļu. Tajā apcep smalki sagrieztus sīpolus, seleriju, ķiploku un burkānu; apcep, līdz sīpoli kļuvuši viegli caurspīdīgi. Pievieno gaļu, lauru lapu, tomātu pastu, buljona kubiņu. Apcep un pievieno glāzi ūdens. Šmorē uz lēnas uguns kādu stundu vai divas.

Reklāma
Reklāma

 

Kur izmantot Boloņas mērci? 

  • Ēd kopā ar spageti un cieto sieru.
  • Pagatavo lazanju – to, starp citu, neceptu vari likt saldētavā un glabāt nebaltām dienām.
  • Boloņas mērci vari ielikt tortiljā kopā ar dārzeņiem.
  • Pagatavo Ganu pīrāgu (Shepherd’s pie).

Saistītie raksti