Kā paša spēkiem pagatavot tomātu mērci?

Ja mazo jeb ķiršu tomātiņu raža liek saķert galvu – kā gan visu to apēst un vai saldētavā pietiks vietas, te būs viena ātrā tomātu mērces ideja. Gatavoju divus vakarus – pirmajā izcepu tomātus, otrajā – sablendēju un savārīju.
Kādēļ tomātus cep? Tas piešķir tiem pavisam savādāku garšu. Ievārījuma cukura sastāvā esošais pektīns palīdzēs masai nedaudz saželēt un mērce paliks biezāka.

FOTO: Shutterstock.com

Kādēļ tomātus cep? Tas piešķir tiem pavisam savādāku garšu. Ievārījuma cukura sastāvā esošais pektīns palīdzēs masai nedaudz saželēt un mērce paliks biezāka.

Vajadzēs: 

  • 2 kg mazie jeb ķiršu tomātiņi
  • 1 galviņa ķiploks
  • Raudene (kaltēta)
  • Nedaudz olīveļļas
  • Sāls, pipari pēc garšas
  • 40 – 50 ml 9% etiķa esence – atkarīgs, cik stipru vēlas mērci
  • 150 gr ievārījuma cukurs

 

Pagatavošana: 

Reklāma
Reklāma
  1. Slēgtā cepamajā traukā iekļāj foliju. Tas palīdzēs traukam palikt tīrākam, kā arī vieglāk būs izcepto tomātu masu pēc tam izņemt. 
  2. Tomātus nomazgā, ja vēlas sagriež uz pusēm, taču to var arī nedarīt.
  3. Sadaļa ķiploku daiviņās un tās liek uz tomātiem. Pārkaisa ēdamkaroti sāli, tikpat
    daudz raudeni un pārslaka ar dažām ēdamkarotēm olīveļļas.
  4. Cep 220 grādos aptuveni 20 – 30 minūtes, līdz tomāti izskatās tādi kā apžuvuši.
  5. Masu atdzesē, pārlej katlā un sablendē. Blendēšanu var veikt arī krūzē. Ja nepieciešams, pievieno vēl sāli, piparus un raudeni. 
  6. Vāra uz maza karstuma aptuveni 10 minūtes, pievieno klāt cukuru, vāra vēl 10 minūtes. Pašās beigās pielej klāt etiķi un karsē 5 minūtes. Liek burciņās,
    atdzesē un uzglabā ledusskapī.

 

Kādēļ tomātus cep? Tas piešķir tiem pavisam savādāku garšu. Ievārījuma cukura sastāvā
esošais pektīns palīdzēs masai nedaudz saželēt un mērce paliks biezāka.

Saistītie raksti