Vistas filejas eksotiskais piena ceļš jeb Vienkārša recepte, ja vakariņas vajag ĀTRI
Kuram gan nav pazīstama ikvakara steiga darba dienu vakaros. Tad bērns jāpaspēj izņemt no dārziņa vai skolēns jāizvadā pa pulciņiem, tad pašam vēl jāsaliek domas pa plauktiņiem pēc darbiem pilnas dienas un vakariņas. Tās pašas sevi neuztaisīs! Grūtākais ir izdomāt ideju, ko gatavot, kad tā rokā, pats gatavošanas process sokas raiti. Tad nu piedāvāju vienu no mūsu ģimenes aizņemto darba dienu vakariņu receptēm. Vienkārši, garšīgi un pats galvenais - arī ātri.
Sastāvdaļas:
- 400-500 grami vistas filejas
- 1 bundžiņa kokosriekstu piena
- 1 paprika
- 1 burkāns
- 5 palieli baltie vai brūnie šampinjoni
- 3-4 daiviņas ķiploka
- Garšvielas: karijs, sāls, melnie pipari, čili pipari
- 1-2 ēdamkarotes miltu
- Eļļa
Pagatavošana:
- Sagriež vistas fileju strēmelītēs, liek uz sakarsētas pannas cepties.
- Papriku un šampinjonus sagriež mazos gabaliņos un uz smalkās rīves sarīvē burkānu un ķiploku daiviņas.
- Vistas fileju apkaisa ar garšvielām, pievieno papriku, šampinjonus, sarīvēto burkānu un ķiploku, uzliek pannai vāku un nedaudz pasautē.
- Pievieno kokosriekstu pienu, miltus un 5-8 minūtes sautē.
- Mērci pasniedz kopā ar vārītiem vai tvaicētiem rīsiem.