Klasiskā bešamela mērce
Pienu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai. Sviestu izkausē
emaljētā pannā, kuras tilpums ir vismaz 1 litrs. Izkausētā sviestā
ieber miltus un rūpīgi izmaisa ar koka karoti. Miltu un sviesta
masu, nepārtraukti maisot, karsē 2 minūtes. Pannu noņem no uguns un
masai sāk pievienot pienu pa 2 ēdamkarotēm reizē. Mērce visu laiku
rūpīgi jāmaisa. Kad 1/2 glāzes jau pievienotas, atlikumu var
pieliet pa 1/4 glāzei reizē. Mērcei pieber sāli un karsē uz lēnas
uguns, līdz tā ieguvusi nepieciešamo konsistenci. Mērci vēlams
gatavot tieši pirms pasniegšanas.
Ja mērce kāda iemesla dēļ pagatavota jau iepriekš un paguvusi atdzist, to uzsilda uz lēnas uguns, līdz tā atgūst savu iepriekšējo konsistenci.
Marčella Hazana. Itāļu virtuve. Jumava, 1995.
Sastāvdaļas
- Sāls - 1.tējk.
- Milti - 3.ēd.k.
- Sviests - 4.ēd.k.
- Piens - 2.glāzes