Karstā tomātu mērce ar zaļajiem pipariem
Plānās šķēlītēs sagrieztus sīpolus apcep eļļā uz lēnas uguns. Tiem jābūt mīkstiem, zeltainiem, bet ne brūniem. Zaļajiem pipariem izņem sēklas, nomizo un sagriež 1 cm platās šķēlēs. Piparus nedaudz apcep kopā ar sīpoliem. Kad sīpolu un piparu apjoms uz pannas samazinājies apmēram uz pusi, pievieno tomātus, sarkanos piparus, sāli. Turpina cept vēl 25-30 minūtes. Ja nepieciešams, pieber vēl sāli (pēc garšas).
Sastāvdaļas
- Sāls - 1
- Šķipsniņa maltu sarkano piparu
- Zaļie pipari - 2.gab
- Augu eļļa - 1.ēd.k.
- Sīpoli - 5.gab
- Tomāti