Zivju mērce - piedeva ceptu zivju ēdieniem
Katliņā izkausē karoti sviesta un sabrūnē tanī karoti miltu. Tad pielej 1/2 litru zupas, kurā novārīta zivs, un mērci uzvāra. Pēc tam sakuļ 2 jēlu olu dzeltenumus ar glāzi salda krējuma, pielej to mērcei un ceļ tūlīt nost no uguns. Tad pārlej to bļodā jau izceptām zivīm un pārkaisa ar smalki sakapātām olām.
M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995.
Sastāvdaļas
- Jēli olu dzeltenumi - 2.gab
- Cieti novārītas olas - 3.gab
- Milti - 1.ēd. karote
- Sviests - 1.ēd. karote
- Salds krējums - 1.glāze
- Zivs buljons.puslitrs
- Sāls