Siļķu mērce
Siļķes notīra, izņem iekšas, noloba gaļu no asakām un sakapā smalki. Tad mazā katliņā vai pannā izkausē sviestu un sabrūnina tanī miltus. Pēc tam lēni pielej, pastāvīgi maisot, buljonu un etiķi, pieliek smalki sarīvētu sīpolu, sinepes, cukuru, piparus un beidzot arī sakapātās siļķes, ko tad visu labi savāra. Galdā pasniedz siltu pie cepešiem.
M. Āriņa Praktiskā pavārgrāmata. Izdevniecība Grāmata, 1995. (Oriģinālizdevums 1935)
Sastāvdaļas
- Sīpols - 1.gab
- Cukurs - 1.tējkarote
- Sinepes - 1.tējkarote
- Etiķis - 2.tējkarotes
- Milti - 1.ēd. karote
- Sviests - 1.ēd. karote
- Buljons.puslitrs
- Labas, taukas siļķes - 2.gab
- Pipari