Vin blanc - baltā vīna mērce zivīm

Vin blanc - baltā vīna mērce zivīm

FOTO: Shutterstock.com

Sastāvdaļas

  • Dillites
  • Putkrejums
  • Sāls un pipari
  • Gaishais vins
  • Zivju buljona kubinjs
  • Milti
  • Sviests
     

Izsķīdinām vārītā ūdenī zivju buljona kubiņu (apm. 300mll ūdens) Uz pannas izkausējam sviestu, liekam klāt miltus un kārtīgi izmaisam, lai nepaliek kunkuļi. Pievienojam zivju buljonu, balto vīnu, sāli, piparus. Konsistenci mēs varam kontrolēt paši, papildinot ar vārītu ūdeni vai reducējot šķidrumu vāroties, vāram kādas 3-5 minūtes (var ilgāk, lai pilnībā reducējas vīns, bet man garšo tā :)))) Kad mērce atbilst mūsu prasībām, pievienojam saldo krējumu un dillītes, garšvielas, ja prasās. Ar šo mērci varam variēt, varam pielikt kādu garneli, piemēram.

Reklāma
Reklāma