Mērce Ratatouille
Gatavojot mērci, dārzeņus nedrīkst pārvārīt. No tiem jāiztvaicē liekais šķidrums, bet nedrīkst zust katras sastāvdaļas savdabīgā konsistence un garša. Baklažānus cep sakarsētā eļļā, līdz tie mīksti. Pievieno kabačus, sīpolus, sarkanos piparus, ķiplokus un karsē apmēram 5 minūtes. Kad sīpoli kļuvuši mīksti, pievieno tomātus, ķimenes, sāli, piparus, baziliku, 20 minūtes turpina karsēt uz lēnas uguns, tad iemaisa mērcē pētersīļus. Karsē vēl 5 minūtes, līdz liekais šķidrums iztvaikojis. No minētā sastāvdaļu daudzuma var iegūt 4 glāzes mērces.
Recepte no grāmatas: Itāļu virtuve/Marčella Hazana.- Jumava,1995
Sastāvdaļas
- Sasmalcināti pētersīļi - 3/4.glāzes
- Olīveļļa - 1/4.glāze
- Nomizoti, gabaliņos sagriezti baklažāni - 500.g
- Vidēji (gurķa lieluma), šķēlēs sagriezti kabači - 3.gab
- Liels, šķēlēs sagriezts sīpols - 1.gab
- Sasmalcināti sarkanie saldie pipari (bez sēklām) - 2.gab
- Lielas, sasmalcinātas ķiploka daiviņas - 6.gab
- Ķimenes - 1.tējk.
- Oregano vai baziliks - 1.tējk.