Zaļā mērce dārzeņu apmērcēšanai
Noskalo maurlokus un pētersīļus. Nomizo ķiplokus. Visu pamatīgi sasmalcina. Var izmantot virtuves kombainu. Sasmalcinātajiem garšaugiem pievieno vīna etiķi, krējumu, sāli un piparus. Mērci liek vēsumā. Puķkāpostu sadala pa ziedkopām. Burkānus un gurķus nomizo, paprikām izņem sēklas un visu sagriež palielās sloksnītēs.
Ja mērci atšķaida ar kefīru, to var izmantot kā salātu mērci. Garšai vēl var pievienot sinepes.
Sastāvdaļas
- Svaigi gurķi
- Paprika
- Sāls un melnie pipari
- Skābs krējums - 300.g
- Vīna etiķis - 1.tējk.
- Ķiploks - 1.daiviņa
- Pētersīļi - 1.saišķītis
- Maurloki - 1.saišķītis
- Burkāni
- Puķkāposti