Pica ar malto gaļu
Gatavu picas pamatni veikalā meklē pie saldētajiem produktiem. Ja vēlies, vari izmantot arī kādu no picas mīklu gatavajiem maisījumiem – ir nopērkami arī tādi picas mīklu maisījumi, kam nav nepieciešama raudzēšana.
4 porcijas
30 minūtes sagatavošanai
Pagatavošana:
1. Pannā uzkarsē ēdamkaroti eļļas, liec iekšā malto gaļu un cep
līdz gatavībai, nemitīgi to irdinot. Pēc patikšanas pieber sāli un
piparus. Noliec malā. Sarīvē sieru.
2. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 230 grādiem. Liec uz plāts gatavo picas
pamatni un pārzied ar ēdamkaroti eļļas. Tad apzied to ar tomātu
mērci. Vienmērīgi uzklāj uz pamatnes malto gaļu un tomātus.
Pārkaisi ar sieru. Cep krāsnī, līdz siers kārtīgi uzburbuļo un
picas maliņas kļūst mazliet brūnas. Gatavu sagriez četrās daļās un
pasniedz, uz katras daļas uzliekot karoti skābā krējuma.
Ņem vērā!
Ja izvēlies cūkas malto gaļu, raugies, lai tā nav pārāk trekna, jo
citādi kopā ar sieru un krējumu tava pica var izskatīties pēc
taukmaizītes. Palūdz veikalā, lai samaļ gulaša gabaliņus, vai arī
sameklē liesāku pavēderes gabalu. Tad būsi drošs, ka tavā maltajā
gaļā nebūs skrimšļu vai pat kaulu gabaliņu un ādu. Ja ir gaļas
maļamā mašīna, samal gaļu mājās.
Recepte: Ieva Salmane,
stils: Ilze Dušele, žurnāls
"Garšīgs"
Sastāvdaļas
- Ķiršu tomātiņi - 100.g
- Tomātu mērce - 2.ēdk.
- Gatava picas pamatne - 1.gab
- Labi kūstošs siers - 200.g
- Sāls, malti pipari
- Liellopa maltā gaļa vai liesa cūkgaļa - 500.g
- Eļļa - 2.ēdk.
- Skābs krējums - 4.ēdk.