Biskvīta mīklas aukstais gatavošanas paņēmiens

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Šo paņēmienu lieto tad, kad ir svaigas olas, kurām viegli atdalīt baltumu no dzeltenuma. Olu dzeltenumus uzmanīgi atdala no baltumiem, lai tie nesajauktos. Dzeltenumiem pieliek cukuru (3/4 no paredzētā daudzuma) un garšvielas, puto līdz cukurs izšķīdis, masa kļuvusi gaiša un palielinājusies tilpumā. Olu baltumus vispirms puto bez cukura, pēc tam putojot nelielās devās pievieno atlikušo cukuru. Saputotiem olu baltumiem labi jāturas pie putotāja. Daļu saputoto olu baltumu pievieno olu dzeltenumiem. Pēc tam maisot uzmanīgi pievieno izsijātus kviešu miltus, kas sajaukti ar kartupeļu cieti (lai biskvīts būtu elastīgāks). Beigās viegli iecilā atlikušos saputotos olu baltumus. Masu nedrīkst ilgi un strauji maisīt, jo saputotie olu baltumi zaudē poraino struktūru un biskvīts cepot saplok.
 

Sastāvdaļu daudzums parasti ir norādīts katrā receptē, kurā izmanto biskvīta mīklu


Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004
 

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Olas
  • Olas
  • Cukurs
  • Cukurs
  • Garšvielas
  • Garšvielas
  • Kviešu milti
  • Kviešu milti
  • Kartupeļu milti
  • Kartupeļu milti