Biskvīta mīklas aukstais gatavošanas paņēmiens
Šo paņēmienu lieto tad, kad ir svaigas olas, kurām viegli
atdalīt baltumu no dzeltenuma. Olu dzeltenumus uzmanīgi atdala no
baltumiem, lai tie nesajauktos. Dzeltenumiem pieliek cukuru (3/4 no
paredzētā daudzuma) un garšvielas, puto līdz cukurs izšķīdis, masa
kļuvusi gaiša un palielinājusies tilpumā. Olu baltumus vispirms
puto bez cukura, pēc tam putojot nelielās devās pievieno atlikušo
cukuru. Saputotiem olu baltumiem labi jāturas pie putotāja. Daļu
saputoto olu baltumu pievieno olu dzeltenumiem. Pēc tam maisot
uzmanīgi pievieno izsijātus kviešu miltus, kas sajaukti ar
kartupeļu cieti (lai biskvīts būtu elastīgāks). Beigās viegli
iecilā atlikušos saputotos olu baltumus. Masu nedrīkst ilgi un
strauji maisīt, jo saputotie olu baltumi zaudē poraino struktūru un
biskvīts cepot saplok.
Sastāvdaļu daudzums parasti ir norādīts katrā receptē, kurā izmanto biskvīta mīklu
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga:
Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Olas
- Olas
- Cukurs
- Cukurs
- Garšvielas
- Garšvielas
- Kviešu milti
- Kviešu milti
- Kartupeļu milti
- Kartupeļu milti