Biskvīta mīklas karstais gatavošanas paņēmiens
Olu dzeltenumus kopā ar baltumu liek traukā (vislabāk māla
bļodā), pievieno cukuru, garšvielas un samaisa. Trauku ar olām liek
karsta ūdens peldē un, nepārtraukti putojot, silda, līdz masas
temperatūra sasniedz 40 grādus. Puto, līdz masa kļūst gaiša un
palielinājusies tilpumā 3 reizes. Tad trauku no karstā ūdens izņem,
masu putojot atdzesē, pēc tam iemaisa izsijātus kviešu miltus kopā
ar kartupeļu cieti. Biskvīta mīklai mēdz pievienot cepamo pulveri
(uz 8 olām apmēram 1 tējkaroti cepamā pulvera).
Sastāvdaļu daudzums parasti ir norādīts katrā receptē, kurā izmanto
biskvīta mīklu.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga:
Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Olas
- Cukurs
- Kviešu milti
- Kartupeļu milti
- Garšvielas
- Cepamais pulveris