Rudzu – kviešu maize
Samaisa kopā un izsijā miltus, cukuru, sāli, raugu, ķimenes un tad pievieno siltu ūdeni, eļļu un mīca līdz izveidojas viendabīga, mīksta mīkla. Pārsedz ar dvieli un liek raudzēties siltā vietā apm. 1h. Tad liek formās (mazliet vairāk par pusi) un tad atkal uzraudzē apm. 0,5h, Cep sakarsētā līdz 200`t un cepam 30-45 min., līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa. Izņemot no krāsns, klaipiņus pārsmērē ar pienu vai sviestu.
Sastāvdaļas
- Rudzu milti - 3 .glāzes
- Kviešu milti - 3.glāzes
- Ūdens - 3.glāzes
- Cukurs - 1.ēd.k
- Raugs sausais - 20.gr
- Ķimenes - 3.ēd.k
- Eļļa - 1.ēd.k
- Sāls - 1.ēd.k