Rudzu – kviešu maize

Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto no Iļģuciema maiznīcas arhīva

Samaisa kopā un izsijā miltus, cukuru, sāli, raugu, ķimenes un tad pievieno siltu ūdeni, eļļu un mīca līdz izveidojas viendabīga, mīksta mīkla. Pārsedz ar dvieli un liek raudzēties siltā vietā  apm. 1h. Tad liek  formās (mazliet vairāk par pusi) un tad atkal uzraudzē apm.  0,5h, Cep sakarsētā līdz 200`t un cepam 30-45 min., līdz izveidojas zeltaini brūna garoziņa. Izņemot no krāsns, klaipiņus pārsmērē ar pienu vai sviestu.

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Rudzu milti - 3 .glāzes
  • Kviešu milti - 3.glāzes
  • Ūdens - 3.glāzes
  • Cukurs - 1.ēd.k
  • Raugs sausais - 20.gr
  • Ķimenes - 3.ēd.k
  • Eļļa - 1.ēd.k
  • Sāls - 1.ēd.k