Biezpiena plātsmaize
Mīklu gatavo bez ierauga (sk. Receptes/Mīklu receptes/Rauga
mīkla. Mīklas gatavošana bez ierauga). Uzrūgušu mīklu izveltnē 1 -
1,5 cm biezā plāksnē, liek uz ieziestas plāts, izlīdzina un
uzraudzē. Tad pārliek ar biezpiena masu, pārziež ar sakultu olu un
cep cepeškrāsnī vidējā siltumā. Atdzisušu biezpienmaizi sagriež
rombveida gabaliņos.
Biezpiena masa: biezpienu samaļ, pievieno ar cukuru, krējumu,
garšvielām sakultas olas un samaisa. Pēc tam pievieno nomazgātas,
miltos apviļātas rozīnes un vēlreiz samaisa.
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga:
Jumava, 2004
Sastāvdaļas
- Kviešu milti - 500.g
- Piens - 250.g
- Raugs - 25.g
- Sviests - 100.g
- Cukurs - 100.g
- Olas - 2.gab
- Sāls
- Ola pārziešanai - 1.gab
- Biezpiena masai:
- Biezpiens - 750.g
- Cukurs - 100.g
- Olu dzeltenumi - 2.gab
- Skābs krējums - 50.g
- Rozīnes - 75.g
- Kviešu milti - 25.g
- Rīvēta citrona miziņa