Biezpiena plātsmaize

FOTO: Shutterstock.com

Mīklu gatavo bez ierauga (sk. Receptes/Mīklu receptes/Rauga mīkla. Mīklas gatavošana bez ierauga). Uzrūgušu mīklu izveltnē 1 - 1,5 cm biezā plāksnē, liek uz ieziestas plāts, izlīdzina un uzraudzē. Tad pārliek ar biezpiena masu, pārziež ar sakultu olu un cep cepeškrāsnī vidējā siltumā. Atdzisušu biezpienmaizi sagriež rombveida gabaliņos.
Biezpiena masa: biezpienu samaļ, pievieno ar cukuru, krējumu, garšvielām sakultas olas un samaisa. Pēc tam pievieno nomazgātas, miltos apviļātas rozīnes un vēlreiz samaisa.

 
Recepte no grāmatas: Latviešu nacionālie ēdieni/Ņ. Masiļūne.- Rīga: Jumava, 2004

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Kviešu milti - 500.g
  • Piens - 250.g
  • Raugs - 25.g
  • Sviests - 100.g
  • Cukurs - 100.g
  • Olas - 2.gab
  • Sāls
  • Ola pārziešanai - 1.gab
  • Biezpiena masai:
  • Biezpiens - 750.g
  • Cukurs - 100.g
  • Olu dzeltenumi - 2.gab
  • Skābs krējums - 50.g
  • Rozīnes - 75.g
  • Kviešu milti - 25.g
  • Rīvēta citrona miziņa