Persiku pīrāgs
6 porcijas
Ieber traukā miltus un cukuru. Taukvielas sasmalcina nelielos
gabaliņos, ieber traukā un iestrādā miltos, līdz veidojas
viendabīga masa. Pievieno olu un maisa, līdz masa atkal viendabīga.
Ieklāj mīklu cepamformā aptuveni 25 centimetru diametrā. Ieliek to
ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm. Sadursta mīklu ar dakšiņu. Cep
pamatni cepeškrāsnī 200°C 10 minūtes.
Izmantojot formiņu, izveido no persiku pusītēm sirsniņas. Atlikumu
sagriež mazos gabaliņos.
Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Sajauc olu dzeltenumus ar
biezpienu, kartupeļu cieti, pūdercukuru, vaniļas cukuru un persiku
gabaliņiem. Saputo olu baltumus ar smalko cukuru cietā masā un
iemaisa sīrupā. Ielej masu formā. Cep cepeškrāsnī 200°C aptuveni 15
minūtes. Virs pildījuma uzliek persiku sirsniņas.
Pirms pasniegšanas apkaisa ar pūdercukuru. Pasniedz remdenu vai
aukstu; var pievienot nedaudz putukrējuma.
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- Kviešu milti - 300.g
- Dansukker baltais smalkais cukurs - 1.ēd.k.
- Sviests vai margarīns - 150.g
- Ola - 1.gab
- Pildījumam:
- Olas - 2.gab
- Kartupeļu ciete - 2.ēd.k.
- Dansukker vaniļas cukurs - 1.tējk.
- Dansukker baltais smalkais cukurs - 50.g
- Persiku pusītes - 6.gab