Rabarberu pīrāgs. Vasaras garša!
8 porcijas
Sajauc kopā pamatnes sastāvdaļas un ļauj mīklai nostāvēties
ledusskapī vienu stundu. Sakarsē krāsni līdz 175°C. Izšķīdina
želatīna plāksnes lielā daudzumā aukstā ūdens.
Ietauko apaļu cepamformu, kuras malas ir noņemamas un diametrs ir
apmēram 24 cm. Ieklāj cepamformā mīklu. Pamatnē izdur caurumus. Cep
krāsns vidusdaļā apmēram 20 minūtes, pēc tam ļauj atdzist.
Ieliek rabarberus un cukuru nerūsējošā katlā un vāra uz mērenas
uguns, līdz rabarberi ir mīksti. Izņem želatīna plāksnes no šķīduma
un sajauc tās ar rabarberiem. Maisa biezeni, līdz želatīns ir
izkusis.
Kad rabarberu biezenis sāk sastingt, to ielej cepamformā uz
izceptās un atdzisušās pīrāga pamatnes.
Katliņā sakuļ krēma sastāvdaļas (izņemot vaniļas cukuru) un
sakarsē, līdz tas sabiezē. Ļauj krēmam atdzist. Pievieno vaniļas
cukuru un izklāj krēmu uz rabarberiem.
Pārkaisa pīrāgam grauzdētās mandeles. Līdz pasniegšanai tur
aukstumā.
Sastāvdaļas
- Pamatnei:
- Kviešu milti - 250.ml
- Sviests vai margarīns - 100.g
- Pūdercukurs - 3.ēd.k.
- Olas dzeltenums - 1.gab
- Rabarberu ievārījumam:
- Sagriezti rabarberi apmēram 2 cm lielos gabalos - 700.g
- Cukurs - 300.ml
- Želatīna plāksnes - 8.gab
- Vaniļas krēmam:
- Olu dzeltenumi - 6.gab
- Cukurs - 150.ml
- Vaniļas cukurs - 1.tējk.
- Krejums - 300.ml
- Kartupeļu milti - 2.ēd.k.
- Rotajumam: