Garda pica ar mozzarella sieru
Kārojas picu? Uzcep pats!
Uzsilda ūdeni. Bļodā, nelielā ūdens daudzumā izšķīdina sasmalcinātu raugu. Pievieno atlikušo ūdeni, eļļu, sāli un miltus. Samīca mīklu. Raudzē apmēram 40 minūtes. Nomizo un sasmalcina sīpolu, un pannā sakarsētā eļļā nedaudz apcep. Pievieno konservētos tomātus un garšvielas. Mērci vāra 10 - 15 minūtes. Mīklu iespiež cepamajā traukā (diametrs apm. 30 cm). Virsū liek sagatavoto tomātu mērci. Pārkaisa ar šķiņķa gabaliņiem un siera šķēlītēm. Cep cepeškrāsns apakšējā daļā 250 grādos apmēram 15 minūtes. Picu rotā ar svaiga bazilika lapiņām un pasniedz ar svaigu dārzeņu salātiem.
Sastāvdaļas
- Ūdens - 200.g
- Raugs - 25.g
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Sāls - 1/2.tējk.
- Kviešu milti apm. - 300.g
- Tomātu mērcei:
- Sīpols - 1.gab
- Eļļa - 1.ēd.k.
- Konservēti, sasmalcināti tomāti apm. - 400.g
- Sāls - 1/2.tējk.
- Melnie pipari - 1/4.tējk.
- Baziliks - 2.tējk.
- Pildījumam:
- Kūpināts šķinķis - 150.g
- Mozzarella siers - 200.g
- Svaiga bazilika lapiņas