Kliju maizītes
Miltus iesijā bļodā, sajauc ar klijām, vidū izveido bedrīti, iedrupina raugu, pielej pusi piena un iejauc ieraugu. Pārkaisa ar miltiem. Mīklu 15 minūtes raudzē istabas temperatūrā. Pievieno atlikušo pienu, sāli, eļļu un samīca spīdīgu mīklu, līdz tā atlec no bļodas malām. Mīklu sadala 20 vienādās daļās, saveļ bumbiņās, tās liek uz pannas, kura ieziesta ar sviestu un apkaisīta ar miltiem. Uzraudzē 20 minūtes. Cep 30 minūtes 200 grādu temperatūrā.
Sastāvdaļas
- Kviešu milti - 400.g
- Kviešu klijas - 400.g
- Raugs - 40.g
- Silts ūdens - 1/2.l
- Sāls - 1.tējk.
- Eļļa - 125.g
- Sviests pannas ieziešanai
- Milti pannas izkaisīšanai