Pica ar lasi un avokado

Avokado, lasis un tomāti - ideāla garšas kombinācija!

Picai var izmantot gan svaigus, gan konservētus tomātus.

FOTO: Shutterstock.com

Picai var izmantot gan svaigus, gan konservētus tomātus.

Uzsilda cepeškrāsni (220c)

1. Fileju liek uz pannas, aplej ar vīnu, uzkaisa piparus. Kad vīns sāk burbuļot noņem no uguns, uzliek vāku un atdzesē. Atdala asakas un ādu (ja tādas ir). Fileju sasmalcina.
2. Picas pamatni nosmērē ar olīveļļu un pārklāj ar tomātiem. Pārkaisa ar pusi no siera daudzuma un liek cepeškrāsnī uz 10 min.
3. Tai laikā sagriež notīrītu avokado kubiņos un aplej ar citrona sulu.
4. Picu izņem no cepeškrāsns. Uzliek krejuma pikas. Pārklāj ar svaigu un kūpinātu lasi, avokado, kaperiem un atlikušo sieru. Cep krasnī 5-10 min.

 

Reklāma
Reklāma

Recepti iesūtīja: Kristine Brice, konkursa Kāda pica ir visgardākā dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Svaiga laša fileja - 150.gr
  • Sauss baltvīsns - 120.ml
  • Picas pamatne - 25-30.cm
  • Olīveļļa - 15.ml
  • Konservēti tomāti (sasmalcinati) - 400.gr
  • Siers rīvēts (mozzarella) - 115.gr
  • Avokado - 1.gab
  • Citrona sula - 10.ml
  • Skābs krējums - 30.ml
  • Kūpināts lasis, sagriezts strēmelēs - 75.gr
  • Kaperi - 15.ml
  • Svaigi malti pipari - 1-2.šķipsnas