Pica Turku gaumē - ar biezpienu un bez gaļas
Picas garšu vari daudzveidot, pievienojot sezama sēklas un pētersīļus.
No ūdens, sāls, eļlas miltiem samīca cietu stingru picas mīklu, nedaudz patur leduskapī, tad izveltnē garenisku ovālu un pilda vidiņu ar biezpiena - sakapātu zaļumu maisījumu, kam pievienots sāls vai vegeta pēc garšas, ārējās maliņas atloka uz augšu un pārber ar sezama sēkliņām, cep cepeškrāsnī apmēram 180 grādos, kamēr gatavs.
Recepti iesūtīja: Zanda - Stiprā, konkursa Kāda pica ir visgardākā dalībniece
Sastāvdaļas
- Ūdens - 1. glāze
- Sāls - 1. šķipsniņa
- Milti .pēc vajadzības
- Biezpiens - 1.paciņa
- Dilles - 1.buntīte
- Pētersīļi - 1.buntīte
- Eļļa - 1.ēdamkarote
- Sezams.pēc patikas