Uzkožamās bulciņas - pampuški - ar kartupeļu pildījumu. Gatavošana pa soļiem

Šie ir sātīgi un aromātiski kārtainās mīklas pīrādziņi, kas pildīti ar kartupeļu biezeni. Ja vien vēlies, to pildījumam vari pievienot arī kūpinātu gaļu vai rīvētu sieru.

Kartupeļu pīrādziņi! Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Kartupeļu pīrādziņi! Foto: Serjoga, Maikliņš un Natalija

Sastāvdaļas

  • Milti - 450.g
  • Auksts ūdens - 1/2.glāze
  • 1 ola
  • Etiķis - 1.tējk.
  • Sāls.šķipsniņa
  • Sveists vai margarīns - 200.g
  • Pildījumam:
  • Biezpiens - 100.g
  • mīcīti kartupeļi - 300.g
  • Sīpols - 1.gab
  • pētersīļi, sāls, pipari

     

Kārtainās mīklas pagatavošana

1. Izsijājam miltus sajauktus ar sāli. Sviestu vai margarīnu cietu sarīvējam un pievienojam miltiem. Beržam abus kopā, līdz veidojas drupačas.

2. Olu saputojam, pievienojam aukstu ūdeni un etiķi. Šo šķidro masu pievienojam drupačām. Samīcīt mīklu ne pārāk cietu. Jāsanāk tādai elastīgai, bet nav jālīp pie rokām.

3. Liekam maisiņā un iekšā ledusskapī, kamēr gatavojam pildījumu (1-2 stundas var turēt mīklu ledusskapī).

 

Pildījuma pagatavošana:

4. Izvāram kartupeļus, samīcam biezputrā. Sīki sagriežam sīpolu un apcepam eļļā. Sīpolus liekam klāt kartupeļu biezputrai un arī biezpienu pievienojam, un garšvielas pievienojam. Samaisām.

Reklāma
Reklāma

5. Ideja, kas ienāca prātā, kad beidzu gatavot - kartupeļu biezputrai var pievienot kūpinātu gaļu, rīvētu sieru.

6. Ņemam mīklu, sadalām 2 daļās. Vienu liekam ledusskapī, kamēr strādāsim ar otru. Mīklu izrullējam plānā četrstūrī. Tuvāk malai uzliekam pildījumu un rullējam kopā kā tādu desu. Tad šo desu sadalām mazākos aptuveni 7 cm garos gabaliņos.

7. Saspiežam  abus galus, lai pildījums turas iekšā, bet ja paliek mazliet vaļā tas nekas, pildījumus netecēs ārā, jo ir biezs. Tieši to pašu izdaram ar otru mīklas gabaliņu.

8. Gatavas bulciņas liekam uz plāts, apsmērējam ar sakultu olu. Cepam 180-200 grādos, līdz kļūst zeltaini brūnas. Man grādus nerāda, cepu uz vidēji mazas uguns ap 45 minūtēm. Varbūt, ja cep precīzā tempertūrā, tas aizņems mazāk laika.

9. Gatavas bulciņas ņemam ārā un apsedzam ar dvieli, lai atpūšas.Tādas sanāca man. Ļoti garšīgas.

Ļoti labi iet klāt zupām, buljoniem un arī vienkārši tējai.

Saistītie raksti