Rauga mīklas bulciņas
Pagatavošana:
Svaigo raugu sadrupina traukā, pievieno 1 tējkaroti cukura,
ieliet 1/3 gl. piena.Samaisīt, apsegt ar salveti un atstāt siltā
vietā uz 15 minūtēm. Izsijātus miltus, 1/2 gl.atsāt un pārējo
sajaukt ar sāli. Citronam norīvē miziņu, sviestu izkausē. Olas
saputo ar palikušo cukuru, pievieno izkausēto sviestu. Raugam
pievieno atlikušo pienu un olas. Iesijājam miltus, ja mīkla līp pie
rokām, pievienojam atlikušo 1/2 glāzi miltus. Samīcam mīklu un
liekam siltā vietā uz 1 stundu, var likt uzsildītā cepeškrāsnī,
uzsildām to līdz 50 grādiem un izslēdzam, tur uzraudzējam mīklu 15
minūtes.Tad ieliekam traukā, apsedzam un liekam ledusskapī uz 3
stundām.
Mīklu izrullējam un pildām ar ko vēlamies. Es apcepu zemesriekstus,
sajaucu ar cukuru un sviestu tā, lai sanāk drupačas un uzliku uz
mīklas, sarullēju tādā kā desā un sagriežu gabaliņos. Cepu 200
grādos ap 15-20 minūtēm.
Sastāvdaļas
- Raugs - 20.g
- Piens - 2/3.glāzes
- Milti - 3 - 4.glāzes
- Cukurs - 1/3.glāzes
- Sāls - 1 .tējk.
- Citrona miziņa
- Sviests vai margarīns - 100.g
- Olas - 2.gab