Smilšu mīklas un biezpiena plātsmaizītes recepte

FOTO: Shutterstock.com

Precizējums par sastāvdaļām:
Mīklai
200g sviests istabas temperatūrā,
1 glāze cukurs (ja garšo mazāk salds, liek mazāk), 
2-3 glāzes milti (250ml glāze), 
3 olu dzeltenumi

Virsai: vaniļas cukurs pēc garšas (var arī nelikt),  pēc vēlēšanās ogas - piemēram labi garšo ar mellenēm, rabarberiem, skābiem āboliem.

Pagatavošana
Sviestu putojam ar cukuru, līdz veidojas krēmīga masa, pa vienam pievienojam olu dzeltenumus, citrona miziņu un sulu. Liekam klāt miltus sajauktus ar sodu, sākumā 2 glāzes un izmīcām. Ja mīkla līp pie rokām, liekam vēl miltus pa drusciņai. Man parasti aiziet 2.5 glāzes miltu, tas atkarīgs no miltiem. Mīklai jāsanāk mīkstai un nav jālīp pie rokām. Mīklu izrullējam 1 cm biezumā un liekam ledusskapī uz 1 stundu.

Pa to laiku saputojam olu baltumus ar 1/4 cukura stingrās putās. Biezpienu samaisām ar atlikušo cukuru un iemaisām saputotos olu baltumus.

Ņemam mīklu no ledusskapja un liekam virsū biezpiena masu. Ja izvēlamies klāt likt kaut ko vēl, kādas ogas, tad tās liekam uz mīklas un pa virsu biezpiena masu. Cepam 180 grādos 30 minūtes.

 

Reklāma
Reklāma


 

 

Sastāvdaļas

  • Milti - 2 - 3.glāzes
  • Sviests - 200.g
  • Olas - 3.gab
  • Cukurs - 1.glāze
  • Viena citrona miziņa
  • Citrona sula - 1.ēd.k.
  • Soda - 1.tējk.
  • sastāvdaļas virsai:
  • Biezpiens - 600.g
  • Olu baltumi - 3.gab
  • Cukurs - 1/2.glāze
  • Vaniļas cukurs.pēc garšas