Pīrāgs - torte (gatavošana pa soļiem)

Foto: Irina Grozova

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Irina Grozova

Mīkla:
Sakuļ vienā traukā 2 olas un 1 glāzi cukura. Pievieno šajā pašā traukā 1 glāzi krējuma, pusi bundžas iebiezinātā piena, 1 tējkaroti sodas (jau izšķīdinātu ūdenī) un 2 glāzes miltu. Atkārtoti visu kopā sakuļ. Tad pārlej visu trauka saturu cepamajā formā, kas  jāiesmērē ar sviestu (40 g) un jāpārbēr ar mannu. Liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 50 - 60 min.


Krēms:
Otru pusi bundžas iebiezināto pienu un 200 g (1 vesels iepakojums) sviestu sakuļ vienā traukā līdz veidojas viendabīga masa.
Glazūra:
Samaisa kopā 3 ēd. kar. cukura, 2 ēd. kar. kakao pulvera, 3 ēd. kar. piena līdz veidojas viendabīga masa un tad liek uz mazas uguns un pastāvīgi maisa. Kad masa ir pilnīgi šķidra, bez kunkuļiem, noņem no uguns un uzreiz pievieno 1 tējkaroti sviesta (10 g).
Kad pīrāgs pēc 50 - 60 min ir izcepies, to izņem no cepeškrāsns, atdzesē un uzmanīgi izņem no formas.

Pēc tam pīrāgu sagriež uz pusēm (pa diognāli), lai sanāk 2 apaļi pīrāgi.

Uzsmērē visu gatavo krēmu vienai pīrāga pusei un savieno ar otru pīrāga pusi. (Sanāk tā, ka krēms ir pa vidu starp abām pīrāga pusēm).

 Virsū uzlej un izsmērē (vislabāk ar kulinārijas otiņu) pa visu pīrāga virsu un gar malām gatavo šokolādes glazūru.

Reklāma
Reklāma

 

Izrotā torti ar sev vēlamiem kulinārijas rotājumiem.


Ļoti garšīgs pīrāgs!!!

Recepti iesūtīja: Irina Grozova, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece

 

Sastāvdaļas

  • Sviests - 250.g
  • Iebiezināts piens ar cukuru - 1.bundža
  • Olas - 2.gab.
  • Krejums - 1.glāze
  • Cukurs - 1.glāze + 3 ēd. kar.
  • Milti - 2.glāzes
  • Kakao pulveris - 2.ēd. kar.
  • Piens - 3.ēd. kar.
  • Soda - 1.tējkar.