Pīrāgs - torte (gatavošana pa soļiem)
Mīkla:
Sakuļ vienā traukā 2 olas un 1 glāzi cukura. Pievieno šajā pašā
traukā 1 glāzi krējuma, pusi bundžas iebiezinātā piena, 1 tējkaroti
sodas (jau izšķīdinātu ūdenī) un 2 glāzes miltu. Atkārtoti visu
kopā sakuļ. Tad pārlej visu trauka saturu cepamajā formā, kas
jāiesmērē ar sviestu (40 g) un jāpārbēr ar mannu. Liek
cepeškrāsnī 180 grādos uz 50 - 60 min.
Krēms:
Otru pusi bundžas iebiezināto pienu un 200 g (1 vesels
iepakojums) sviestu sakuļ vienā traukā līdz veidojas
viendabīga masa.
Glazūra:
Samaisa kopā 3 ēd. kar. cukura, 2 ēd. kar. kakao pulvera, 3 ēd.
kar. piena līdz veidojas viendabīga masa un tad liek uz mazas uguns
un pastāvīgi maisa. Kad masa ir pilnīgi šķidra, bez kunkuļiem,
noņem no uguns un uzreiz pievieno 1 tējkaroti sviesta (10 g).
Kad pīrāgs pēc 50 - 60 min ir izcepies, to izņem no cepeškrāsns,
atdzesē un uzmanīgi izņem no formas.
Pēc tam pīrāgu sagriež uz pusēm (pa diognāli), lai sanāk 2 apaļi pīrāgi.
Uzsmērē visu gatavo krēmu vienai pīrāga pusei un savieno ar otru pīrāga pusi. (Sanāk tā, ka krēms ir pa vidu starp abām pīrāga pusēm).
Virsū uzlej un izsmērē (vislabāk ar kulinārijas otiņu) pa visu pīrāga virsu un gar malām gatavo šokolādes glazūru.
Izrotā torti ar sev vēlamiem kulinārijas rotājumiem.
Ļoti garšīgs pīrāgs!!!
Recepti iesūtīja: Irina Grozova, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece
Sastāvdaļas
- Sviests - 250.g
- Iebiezināts piens ar cukuru - 1.bundža
- Olas - 2.gab.
- Krejums - 1.glāze
- Cukurs - 1.glāze + 3 ēd. kar.
- Milti - 2.glāzes
- Kakao pulveris - 2.ēd. kar.
- Piens - 3.ēd. kar.
- Soda - 1.tējkar.