Saldā bučiņa (gatavošana pa soļiem)

FOTO: Inese Stuģe

Šo kārumu ļoti viegli var pagatavot arī kungi savai mīļotajai. Un pasniegt no paša rīta - gultā ar kafijas tasi un kādu ziedu.
No paša sākuma vajadzētu uztaisīt karameļu sirsniņas.
Karstā pannā ieberam trīs ēdamkarotes cukura. Visu laiku maisot, ļaujam cukuram izkust. Tad pievienojam vienu ēdamkaroti citrona sulas. Kad sīrups ieguvis gaiši brūnu nokrāsu, ar karotes palīdzību uz cepempapīra veidojam sirsniņas. Ļaujam tām atdzist un sastingt.
Tālāk veidojam groziņu kūciņai.
No kārtainās mīklas izgriežam kvadrātu. Tad ar naža palīdzību veidojam rāmīti.
Ar dakšiņu sabakstam vidiņu.
Kvadrātiņus kārtojam uz plāts un liekam cepties cepeškrāsnī 200 grādos uz 15 min., vai kamēr groziņš iegūst brūnu nokrāsu. Izņemam no krāsns - ļaujam atdzist. Tad viegli  ar roku iespiežam vidiņu.
Groziņā kārtojam ogas. Manā variantā tās ir avenes. Jūs varat likt zemenes, ķiršus vai ko citu.
Tālāk vajadzētu saputot putukrējumu kopā ar Mascarpone sieru un atlikušo cukuru.
Stingrās putās.
Iegūto putukrējumu liekam uz ogām un rotājam ar karameļu sirsniņām vai šokolādes gabaliņiem.

        Lai labi garšo : )

 

Recepti iesūtīja: Inese Stuģe, Gatavojamies Valentīndienai! Saldā recepšu konkursa dalībniece

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Pārtainās mīklas plāksnītes - 500.gr
  • Mascarpone krējumsiers - 250.gr
  • Saldais krejums 35% - 200.gr
  • Ogas (svaigas vai saldētas).pēc patikas
  • Cukurs - 6.ēd. kar.
  • Citrona sula - 1.ēd.kar.