Riekstu kliņģeris. Gatavošana pa soļiem
Precizējums par sastāvdaļām: milti 500g + vēl tik,l ai nelīp pie rokām.
Pagatavošana:
Raugu ieliek trauciņā uzberam ap 1 ēd.k cukuru,
pa to laiku uzsildām pienu, siltu - ne karstu. Lejam bļodā pienu, pievienojam cukuru, sāli, olu
un izmaisām, tad izmaisām pakususo raugu, līdz viendabīgai masai. Raugu pievienojam pienam, izmaisām. Izsijājam miltus. Pievienojam miltus bļodā.
Izkausējam sviestu/margarīnu, pielejam eļļu un visu šo lejam bļodā
un iemīcam. Rozīnes pirms gatavošas aplejam ar verdošu ūdeni,tad
tās nokāšam un apviļājam miltos.
Rozīnes liekam mīklā. Citronam norīvējam miziņu un liekam mīklā.
Visu izmīcam un liekam miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām.
Mīklu liekam traukā un apsedzam ar dvieli, liekam siltā vietā
raudzēties ap stundu. Es uzsildīju cepeškrāsni un izslēdzu, tur
liku raudzēties.
30 minūtes paraudzēju, izmīcīju, tad apsedzu ar partikas plēvi un
dvieli un vēl uz 30 minūtēm raudzēties.
Gatavojam krēmu. Katliņā ieliekam olas un cukuru izmaisām, līdz
viendabīgs, tad pievienojam miltus un kārtīgi izmaisām, lai nav
kunkuļi. Pienu uzsildām un pievienojam olu miltu masai, izmaisām un
liekam ūdens peldē. Maisām, līdz sabiezē. Krēma gatavošana parādīta
vienā manā receptē:
Biskvīta kūka ar vārīto kremu.
Apcepam riekstus, sasmalcinām un ieliekam aukstā krēmā.
Kad mīkla uzrūgusi, izrullējam desā un tad saplacinām - jo plānāk,
jo labāk, jo mīkla ļoti piepūšās.
Liekam pa vidu krēmu un uzmanīgi lipinām ciet maliņas.
Ja nav palīgu, tad sākumā mīklu uzliekam uz cepampannas un tik tad liekam pildījumu, bet ja ir palīgs, tad to visu izdarām uz galda.
Mīklu apsmērējam ar sakultu olu un liekam cepties ap 180 grādiem ap
40 minūtēm.
Recepti iesūtīja: Serjoga, Maikliņš Un Natalija
Sastāvdaļas
- Sviests vai margarīns - 100.g
- Ola - 1.gab
- Milti - 500.g
- Piens - 1.glāze
- Eļļa - 50.ml
- svaigais raugs - 50.g
- Cukurs - 1/2 - 1.glāze
- Rozīnes
- Viena citrona miziņa
- Sāls - 1/2.tējk.
- Krēmam:
- Olas - 2.gab
- Cukurs - 4.ēd.k.
- Milti - 4.ēd.k.
- Vaniļas cukurs.pēc garšas
- Piens - 320.ml
- Rieksti