Smilšu mīklas ābolu pīrāgs
Ļauj, lai tikko krāsnī izcepta pīrāga smarža ienāk tavā mājā!
Ābolus nomizo, izņem serdi un sagriež gabaliņos. Pievieno cukuru un kanēli. Samaisa. Smilšu mīklu sadala divās daļās un izrullē. Vienu daļu liek cepampannā ar piepaceltām malām uz augšu. Vidū ar kaudzi kārto sagrieztos ābolus. Pa virsu liek otru izrullēto mīklas plātni. Malas saspiež kopā. Cep apmēram 45 minūtes 200 grādu temperatūrā. Var ēst gan siltu, gan aukstu kopā ar saldējumu vai putukrējumu.
Recepte: "UNAS bibliotēka" UNAS gardums (rudens 2010)
Sastāvdaļas
- Smilšu mīkla
- Āboli
- Cukurs
- Kanēlis