Grieķu maize ar rozmarīnu (recepte maizes mašīnai)

Pašu rokām cepta maize.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Gatavošana cepeškrāsnī: Siltā ūdenī izšķīdina raugu, sāli, sīrupu, un iemaisa smalki saberztu rozmarīnu un koriandru. Tad pievieno kviešu miltus, rudzu miltus un olīveļļu. Mīklu mīca, līdz tā iegūst viendabīgu konsistenci un vairs nelīp pie rokām un trauka malām, tad pārklāj ar dvielīti un atstāj raudzēties siltā vietā apmēram stundu. Pēc tam mīklu vēlreiz kārtīgi samīca, beigās iemīca uzbriedinātās rozīnes. Ar slapjām rokām no mīklas veido kukulīti, novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru vai ietaukota un izkaisīta ar miltiem. Raudzē siltā vietā apmēram 1 stundu. Ja vēlas spīdīgu garoziņu, pirms cepšanas pārsmērē ar olu. Maizi liek līdz 175°Cuzkarsētā krāsnī. Cep aptuveni 30 minūtes, līdz maize iegūst zeltaini brūnu nokrāsu.

Gatavošana maizes mašīnā: Ieber sastāvdaļas maizes mašīnā un izvēlas programmu 750g maizes (baltmaizes un rupjmaizes) cepšanai, kas ilgst apmēram 3 stundas 20 minūtes. Norāda tādu garozas krāsu, kādu vēlas.

 

Recepte: žurnāls Marta 2010/5

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas

  • Ūdens - 250.g
  • presētais raugs - 25.g
  • Sāls - 6.g
  • olīveļļa (gatavojot cepeškrāsnī - 30.g
  • olīveļļa (gatavojot maizes mašīnā) - 6.g
  • dansukker tumšā cukura sīrups. var izmantot arī dzidro vai zeltaino sīrupu - 88.g
  • rozīnes (pirms tam tās noskalo un iemērc nelielā siltā ūdens daudzumā - 35.g
  • Rozmarīns - 1.g
  • Koriandrs - 1.g
  • Kviešu milti - 375.g
  • Rudzu milti - 75.g