Mājās cepta maize ar riekstiem un sēkliņām
Rudzu maizes recepte (900g) maizes krāsniņai.
Rekomendēju izvēlēties labas
kvalitātes eļļu, kā arī lauku pienu - maizes garša, manuprāt, ir
ļoti pakārtota izvēlēto sastāvdaļu kvalitātei.
Uz karstas pannas apgrauzdē lazdu riekstus, tos saberzē, lai nolupinās miziņa, un sagrūž piestā raupjos gabalos.
Sastāvdaļas maizes traukā pievieno norādītajā secībā – lai raugs būtu pēdējais.
Cep rupja maluma miltu
programmā, norādot 900 g maizes svaru.
Sastāvdaļas
- Piens (vislabāk lauku) - 350.ml
- Eļļa - 2.ēd.k.
- Sāls - 2.tējk.k.
- Rudzu pilngraudu milti - 380.g.
- Kviešu milti - 150.g.
- Drupināti lazdu rieksti - 50.g.
- Sezama sēkliņas - 30.g.
- Saulespuķu sēkliņas - 50.g.
- Medus - 2,5.ēd.k.
- Raugs - 1.tējk.