Tomātu un pesto plātsmaize
Šo ēdienu var ātri un vienkārši pagatavot. Turklāt tā būs veselīga maltīte izsalkušiem bērniem.
Pagatavošana:
1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem.
2. Tomātus pārgriež uz pusēm un izspiež sulu un sēkliņas. Atlikušo mīkstumu ar asu nazi sagriež plānās šķēlītēs un izklāj uz papīra dvieļa, lai viss liekais mitrums uzsūcas. Pēc mirkļa apgriež otrādi un uzliek uz tīra papīra dvieļa.
3. 4-6 bazilika lapiņas paglabā rotāšanai. Pārējo baziliku virtuves kombainā sakuļ ar eļļu, lai veidotos viendabīga pesto mērce.
4. Mīklu izvelnē 3 mm biezā aplī vai četrstūrī. Pārziež ar pesto. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
5. Cep 15-20 minūtes, līdz mīkla uzbriest. Izrotā ar bazilika lapiņām un pasniedz karstu.
Avots: Mikela Neri "Uzkodas. Gardai un veselīgai maltītei", Jāņa Rozes apgāds
Sastāvdaļas
- sulīgi tomāti - 500.g
- Svaigs baziliks - 50.g
- Olīveļļa - 90.ml
- Kārtainā rauga mīkla - 250.g
- Sāls un malti melnie pipari