Mājās cepta siera maize

 

Maize ir ļoti mīksta, maiga, garda!

FOTO: Mammamuntetiem.lv

 

Sastāvdaļas:

25 g svaiga rauga

ap 500g miltu

1 ola

250ml piena

2 ēd.k skābā krējuma

30g izkausēta sviesta

ap 150g rīvēta siera, man bija vairāk

2 ēd.k cukura

2 tēj.k sāls

 

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

Pusi pienu uzsildām, pievienojam raugu, izmaisām, pievienojam 1 ēd.k cukura un kārtīgu ēdamkaroti miltu, izmaisām, apsedzam trauku ar salveti un atstājam silta vietā uz 10 minūtēm. Trauciņu ņemam palielu, jo šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes.

 

 

Miltiem pievienojam pārējo cukuru, sāli, pievienojam uzrūgušo ieraugu, olu, izkausētu sviestu, skābo krējumu, mazliet siltu atlikušo pienu, arī siltu un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu izmaisām, izmīcām mīklu, ja nepieciešams, pievienojam miltus.

 

Liekam traukā, pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu.

Gatavo mīklu liekam uz cepamā papīra, izveidojam maizes formu, apsmērējam ar sakultu olu, iegriežam strīpas un pārkaisām ar sezama sēkliņām. Cepam 180 grādos 25 minūtes. līdz maize skaisti brūna. Ļaujam atdzist un tad sagriežam.

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas