Mājās cepta siera maize
Sastāvdaļas:
25 g svaiga rauga
ap 500g miltu
1 ola
250ml piena
2 ēd.k skābā krējuma
30g izkausēta sviesta
ap 150g rīvēta siera, man bija vairāk
2 ēd.k cukura
2 tēj.k sāls
Pagatavošana:
Pusi pienu uzsildām, pievienojam raugu, izmaisām, pievienojam 1 ēd.k cukura un kārtīgu ēdamkaroti miltu, izmaisām, apsedzam trauku ar salveti un atstājam silta vietā uz 10 minūtēm. Trauciņu ņemam palielu, jo šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes.
Miltiem pievienojam pārējo cukuru, sāli, pievienojam uzrūgušo ieraugu, olu, izkausētu sviestu, skābo krējumu, mazliet siltu atlikušo pienu, arī siltu un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu izmaisām, izmīcām mīklu, ja nepieciešams, pievienojam miltus.
Liekam traukā, pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu.
Gatavo mīklu liekam uz cepamā papīra, izveidojam maizes formu, apsmērējam ar sakultu olu, iegriežam strīpas un pārkaisām ar sezama sēkliņām. Cepam 180 grādos 25 minūtes. līdz maize skaisti brūna. Ļaujam atdzist un tad sagriežam.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija