Siera mīklas gaļas pīrādziņi

Šī mīkla ir tik draudzīga, ka sanāks arī tiem, kas nekad nav cepuši pīrāgus.

Pīrādziņi ir mīksti un ļoti gardi. Autores foto

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Pīrādziņi ir mīksti un ļoti gardi. Autores foto

 

Tuvojas svētki un jāiemēģina receptes ēdieniem, kas tiks celti svētku galdā, lai ir pārliecība,ka būs tieši tas, kas vajadzīgs!

 

Sastāvdaļas:

  • 25 g svaigais raugs
  • ap 500g milti
  • 1 ola
  • 250ml piens
  • 2 ēd.k skābais krējums
  • 30g izkausēts sviests
  • ap 150g rīvēts siers, man bija vairāk
  • 2 ēd.k cukurs
  • 2 tēj.k sāls

 


Gatavošana:

Pusi pienu uzsildām, pievienojam raugu, izmaisām, pievienoajm 1 ēd.k cukuru un kārtīgu ēdamkaroti miltu, izmaisām, apsedzam trauku ar salveti un atstājam siltā vietā uz 10 minūtēm. Trauciņu ņemam palielu, jo šis ieraugs palielināsies 2-3 reizes.

Miltiem pievienojam pārējo cukuru, sāli, pievienojam uzrūgušo ieraugu, olu, izkausētu sviestu, skābo krējumu, mazliet siltu atlikušo pienu arī siltu un uz smalkās rīves sarīvētu sieru. Visu izmaisam, izmīcam mīklu, ja nepieciešams pievienojam miltus. Mīkla sanāk mīksta, maiga, tai nav jābūt sausai, nepārcenšamies ar miltiem.

Liekam traukā,pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam siltā vietā uz 1 stundu,līdz mīkla palielinājusies 2-3 reizes.

(šoreiz es gatavoju pusi no šīs mīklas)

 

Gatavojam pildījumu:

Reklāma
Reklāma
  • 200g kūpināta gaļa
  • 1 liels sīpols
  • 50g biezpiens
  • 1 liels vārīts kartupelis

 

Sīpolu sagriežam, apcepam uz pannas eļļā pievienojam sīki sagrieztu gaļu,pasautējam ap 7 minūtēm.Atdzesējam.

Izvāram vienu kartupeli,saspaidam biezputrā,pievienojam biezpienu un gaļu ar sīpoliem.

Ņemam uzrūgušo mīklu,plēšam nost pa mazam gabaliņam.Uztaisam bumbiņu no mīklas un tad saplacinam pankūciņā.Pa vidu liekam bagātīgi pildījumu un tad visas mīklas maliņas ceļam uz augšu un salipinam kopā.Tā kā mīkla ir mīksta,maiga un pateicoties sieram lipīga,tad to viegli salipināt un šuve nenāk vaļā.

Pīrādziņus liekam ar šuvi uz leju uz cepamās plāts.

(No puses mīklas,kas doda sastāvdaļās man sanaca 17 pīrādziņi,ja cepsiet pilnu porciju,tad pildījumu dubultojiet un jums būs ap 35 pīrādziniem.)

 

Katru pīrādziņu apsmērējam ar sakultu olu, ja vēlamies, pārberam ar sezama sēkliņām un ķimenēm, un cepam ap 200 grādiem ap 20 minūtēm.

Es izmēģināju ielikt keksa formiņās pīrādziņus, gribēju redzēt, kā izskatīsies, bet izrādījās - nekas īpašs, mazliet cita forma.

Gatavos pīrādziņus liekam zem dvieļa un ļaujam atdzist.

 

Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija