Mājās cepta ciabatta
Es esmu pārsteigta par gala rezultātu, jo maize ir neizsakāmi garda. Mīksta, maiga, svaiga un pašas rokām cepta.
Sastāvdaļas (diviem klaipiņiem):
- ap 450g miltu
- 1 tēj.k sāls
- 15g svaigais raugs
- 250ml ūdens
- 1 tēj. cukurs
- 1 ēd.k eļļas
Gatavošana:
- Miltus sajaucam ar sāli. Raugu izšķīdinām siltā ūdenī un pievienojam cukuru, atstājam uz 10 minūtēm.
- Raugu pielejam miltiem, pievienojam eļļu, izmīcām mīklu. Ja par sausu, tad pievienojam ūdeni, ja par lipīgu, tad miltus. Mīklai jābūt maigai, bet nav jālīp pie rokām.
- Ieliekam mīklu traukā, apsedzam ar pārtikas plēvi un noliekam siltā vietā uz 1 stundu. Es uzsildu cepeškrāsni līdz 40 gradiem, izslēdzu un tur raudzēju.
- Uz cepamās plāts uzliekam cepamo papīru, nedaudz apkaisām ar miltiem, liekam virsū mīklu, izveidojam maizītes formu, pārkaisām ar miltiem un atstājam uz 20 minūtēm zem dvieļa rūgt.
- Cepeškrāsnī pašā apakšā ieliekam trauku ar ūdeni, jo vajadzīgi tvaiki. Cepampannu ar maizi liekam uz zemākā nodalījuma un cepam 210 grādos ap 20 minūtēm
- Gatavo maizīti apsedzam ar dvieli, ļaujam atdzist un tikai tad sagriežam.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija