Tradicionālā arābu maize Pitta
Tradicionālā arābu maize Pitta ir neparasta ar savu izskatu.Tā ir kā kabatiņa, ko varam sapildīt, ar ko vienvēlamies.
Sastāvdaļas:
150ml ūdens
10g svaigais raugs
1 tēj.k cukurs
1 tēj.k medus
1 tēj.k sāls
1/2 glāze auzu pārslas ar kviešu klijām
1 ēd.k eļļa mīklā, vēl būs nepieciešams trauku un rokas ieeļļot
garšvielas, ja vēlas
milti ap 250g, bet precīzi manīsim, kad mīcīsim mīklu
Pagatavošana:
Siltā ūdenī izsķīdinām raugu, cukuru, sāli, medu.
Bļodā ieberam sablenderētas miltos auzu pārslas, pievienojam sāli
un miltus iesākumā 1 glāzi.
Pievienojam ūdeni, kurā viss izšķīdināts. Izmaisām. Pievienojam
1ēd.k eļļu, izmaisām.
Beram klāt vēl miltus un mīcām mīklu.
Mīklai jāsanāk ellastīgai, maigai, tai nav jābūt cietai,
sausai.
Vislabāk ir mīcot mīklu nomazgāt rokas aukstā ūdenī un tad mazliet
ieeļļot, šādi mēs nepiebērsim par daudz miltus un mīkla būs
vajadzīgajā konsitencē.
Samīcīto mīklu liekam ieeļļotā bļodā, pārsedzam ar pārtikas plēvi
un liekam siltā vietā uz 1 stundu,aptuveni,līdz mīkla dubultojas
apjomā.
No gatavās mīklas es izveidoju 4 bumbiņas, bet sanāca pārāk lielas
maizītes, labāk izveidot 8 bumbiņas.
Apsedzam tās un atstājam uz 10 minūtēm.
Pa to laiku jau ieslēdzam cepeškrāsni uz aptuveni 220-240 grādiem,
labāk mazāk nekā vairāk.
Pēc tam katru bumbiņu izrullējam plācenī aptuveni 0,5cm biezumā,es
vienu izrullēju ļoti plānu un tas man neuzpūtās kā vajag.Tā kā ne
par biezu ne par plānu pacenšamies.
Šos plāceņus atstājam vēl uz 5 minūtēm.
Tā kā man plāceņi sanāca tiešām lieli, tad es katru vēl pārlocīju
uz pusēm un tad izrullēju, sanāca tā kā pusmēnestiņi.
Liekam cepties ap 220 grādiem ap 8-10 minūtēm, līdz maizītes
uzpūtušās un viegli brūnas.
Tikko ceptas maizītes ir pacietas,tās liekam zem dvieļa un ļaujam
atdzist.
Ļoti interesantas maizītes-kabatiņas, ko varam pildīt, ar ko
vēlamies.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija