Provansiešu maize fougasse-Fugas

Šī maize Provansē ir tā pat kā Itālijā Fokača. Parasta maizes mīkla, kas bagātināta ar olīveļļu. Neparasta šai maizei ir nosaukums un forma, kas atgādina koka lapu.

Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Autores foto.

Es, protams, to papildināju ne tikai ar olīveļļu, bet arī ar miežu pārslām.

Sastāvdaļas:
300 ml ūdens
25 g svaigais raugs
2 glāzes miežu pārslas
milti, cik paņems mīkla
50 ml olīveļļa mīklā un vēl būs nepieciešams trauka ieziešanai un maizes apsmērēšanai
garšvielas, šādas piemērotas Fugas maizei rozmarīns, baziliks, timiāns, majorāns, salvija, piparmētra, oregāno.)
12 g sāls

Pagatavošana:
Siltā ūdenī izšķīdinam raugu, pievienojam sablenderētas miežu pārslas ar sāli, ja vēlamies garšvielas. Izmaisām.
Pievienojam olīveļļu un miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām, to mīcot.
Samīcām kārtīgi mīklu un liekam ieeļotā traukā, ko pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam raudzēties siltā vietā ap 1 stundu līdz mīkla dubultojas.
Pēc tam mīklu sadalām 2 daļās. No katras izveidojam šādu, kā bildē, koka lapas formu.



Izdarām iegriezumus, apsedzam ar dvieli un atstājam uz 30 minūtēm.
Pēc tam apsmērējam ar olīveļļu un pārkaisām ar sāli vai garšvielām.
Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 240 grādiem ap 15 minūtēm.
Gatavo maizi apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist.


Olīveļļa dod ļoti interesantu garšu.

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

Reklāma
Reklāma

 

Sastāvdaļas