Provansiešu maize fougasse-Fugas
Šī maize Provansē ir tā pat kā Itālijā Fokača. Parasta maizes mīkla, kas bagātināta ar olīveļļu. Neparasta šai maizei ir nosaukums un forma, kas atgādina koka lapu.
Es, protams, to papildināju ne tikai ar olīveļļu, bet arī ar
miežu pārslām.
Sastāvdaļas:
300 ml ūdens
25 g svaigais raugs
2 glāzes miežu pārslas
milti, cik paņems mīkla
50 ml olīveļļa mīklā un vēl būs nepieciešams trauka ieziešanai un
maizes apsmērēšanai
garšvielas, šādas piemērotas Fugas maizei rozmarīns, baziliks,
timiāns, majorāns, salvija, piparmētra, oregāno.)
12 g sāls
Pagatavošana:
Siltā ūdenī izšķīdinam raugu, pievienojam sablenderētas miežu
pārslas ar sāli, ja vēlamies garšvielas. Izmaisām.
Pievienojam olīveļļu un miltus tik, lai mīkla nelīp pie rokām, to
mīcot.
Samīcām kārtīgi mīklu un liekam ieeļotā traukā, ko pārsedzam ar
pārtikas plēvi un liekam raudzēties siltā vietā ap 1 stundu līdz
mīkla dubultojas.
Pēc tam mīklu sadalām 2 daļās. No katras izveidojam šādu, kā bildē,
koka lapas formu.
Izdarām iegriezumus, apsedzam ar dvieli un atstājam uz 30
minūtēm.
Pēc tam apsmērējam ar olīveļļu un pārkaisām ar sāli vai
garšvielām.
Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 240 grādiem ap 15
minūtēm.
Gatavo maizi apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist.
Olīveļļa dod ļoti interesantu garšu.
Autore: Serjoga, Maikliņš un Natalija