Banānu/riekstu maize

Garda maize ar banānu un riekstiem.

Uzceptās maizītes apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist, bet, ja nav pacietība, griežam un ēdam vēl siltas. Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Uzceptās maizītes apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist, bet, ja nav pacietība, griežam un ēdam vēl siltas. Autores foto.

Sastāvdaļas:

1 vidēji liels banāns
1 ola (baltums mīklai, dzeltenums apsmerēšanai)
2 ēd.k cukura, var arī varāk, ja vēlas saldāku
1 tēj.k sāls
12 g svaigais raugs
125 ml piens
ap 50 g zemesrieksti
ap 2 ēd.k kokosa skaidiņas (tik, cik man bija palikušas)
1 ēd.k skābais krējums
25 g sviests
ap 250g-350 g (miltu daudzumu regulēs, mīcot mīklu)
1 ēd.k citrona sulas, lai banāns nepaliek melns

Pagatavošana:

Siltā pienā izšķīdinām raugu, pievienojam 1 ēd.k cukuru un 2 ēd.k miltus. Izmaisām, apsedzam un atstājam uz 10-15 minūtēm līdz ieraugs palielinās 2-3 reizes. Izsijājam 250 g miltus, pievienojam apceptus, sablenderētus zemesriekstus, kokosa skaidiņas, atlikušo cukuru un sāli. Skābo krējumu sablenderējam ar banānu un citrona sulu viendabīgā masā. Uzrūgušo ieraugu iemaisām miltos, pievienojam olas baltumu. Izmaisām, pievienojam izkausētu sviestu, izmaisām, pievienojam sablenderēto banānu, izmaisām un pievienojam miltus vēl tik, lai mīklu var mīcīt. Mīklai jabūt mazliet lipīgai nevis sausai. Saveļam mīklu bumbā un liekam ieeļļotā traukā, ko pārsedzam ar pārtikas plēvi un liekam raudzēties siltā vietā uz 1 stundu.

Uzraudzēto mīklu sadalām divās daļās. No abām izveidojam tādu maizes formu, kādu vēlamies. Apsmērējam ar sakultu olas dzeltenumu, kam pievienojam 1 ēdamkaroti piena. Pārkaisām ar sezama sēkliņām vai arī riekstiem. Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 220 grādiem uz vidējā plauktiņa ap 20 minūtēm. Uzceptās maizītes apsedzam ar dvieli un ļaujam atdzist, bet, ja nav pacietība, griežam un ēdam vēl siltas.

Reklāma
Reklāma

 

AutoreSerjoga, Maikliņš un Natalija

 

Sastāvdaļas