Cepam saulainus zaķīšus!
Saldi zaķēni ar ievārījuma pildījumu!
Sastāvdaļas:
25 g svaigais raugs
ap 500g milti
1 ola
250ml piens
2 ēd.k skābais krējums
30g izkausēts sviests
ap 150g rīvēts siers,man bija vairāk,
4 ēd.k cukurs
1 tēj.k sāls
1 tēj.k kurkuma
Ievārījums pildījumam,pēc iespējas biezāks
Gatavošana:
Veidojam bumbiņas,ko saplacinam apaļā pankūkā.Vidū liekam ievārījumu un aizlipinam ciet malas,šādi izveidojot ovālu bulciņu.
Ņemam mazliet mīklu un izveidojam galvu ar ausīm.Pieliekam pie bulciņas.Tā kā mīkla ir lipīga,tad galva labi turas klāt.
Šādi izveidojam zaķīšus.
Apsmērējam ar sakultu olu un liekam cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ap 20 minūtem.
Gatavos zaķīšus atdzesējam zem dvieļa.
Ja vēlamies, zaķīšus var izdekorēt ar izkausētu šokolādi,uzzīmēt acis,ūsas,degunu,bet man nemaz neprasījās,patika tā pat.
Nesanāca perfekti zaķīši,jo man ievārījums bija diezgan šķidrs un zaķīši cepoties nedaudz izplūda.
Bet tomēr izdevās iepriecināt un pārsteigt dēlu.
Iesūtījusi Natālija Rogova, Lieldienu fotorecepšu konkursa dalībniece