Gardais kartupeļu-sēņu pīrāgs
Gards, viegli pagatavojams pavasara pīrāgs. Šis man sanāca tāds veģetārais, bet pildījumā droši var likt klāt arī, piemēram, vistas filejas gabaliņus vai malto gaļu.
Gatavojam mīklu: No sviesta, biezpiena un miltiem
izveido graudainu mīklu (es sviestu sarīvēju) un klāt pieber
mazliet mīklas irdinātāju un sāli. Sanāks diezgan mīksta
mīkla.
Kad mīkla gatava, ietin pārtikas plēvē un ļauj tai mazliet atpūsties.
Tikmēr sagriež un apcep sēnes kopā ar sīpoliem, pievieno
dilles.
Mīklu iztin no plēves un liek ar sviestu ietaukotā cepešpannā,
izklājot mīklu pa vissu pannu un uztaisot no mīklas pa pannas malām
nelielus pacēlumiņus. Uz mīklas vienmērīgi izklāj saceptas sēnes ar
sīpoliem un zaļumiem.
Tad samīca izvārītus kartupeļus, pievieno kefīru un olas. Kārtīgi uzputot un iemaisīt iekšā rīvētu sieru. Gatavu kartupeļu-siera masu likt virsū sēnēm un arī smuki izlīdzina.
Likt cepeškrāsnī uzkarsētā līdz 180* uz aptuveni 40-45min tā, lai paliek viegli brūna.
Gatavu pīrāgu izņemt no krāsns un apklāt ar kautko, lai neatdziest un jāļauj pastāvēt kādas 15 minūtes. Kad 15 minūtes pagājušas, droši griež gabaliņos. Pīrāgs sanāks gards, smaržīgs un sātīgs, var pasniegt ar dārzeņu salātiem vai arī apēst tāpat.
Labu apetīti :)
Iesūtījusi Laima Akopjana, Lieldienu fotorecepšu konkursa dalībniece
Konkursu atbalsta IKEA mēbeļu veikals www.irideja.lv!
Sastāvdaļas
- Mīklai:
- Biezpiens - 100.gr
- Kefīrs - 100.ml
- Soda.tējas karote
- Sāls
- Milti - 200.gr
- Sviests - 100.gr
- Pildījumam:
- Sēnes - 500.gr
- Sīpoli - 2-3.gab
- Dilles
- Kartupeļu biezenis - 750.gr
- Kefīrs - 250.ml
- Olas - 2-3.gab
- Siers - 200.gr
- Irdinātājs