Rauga mīklas kāpostu pīrāgs. Izmēģini!

Laba iespēja izmantot sautēto kāpostu pārpalikumu. 

Foto: Imants Ķīkulis

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Foto: Imants Ķīkulis

Gatavošana 1,5 stundas

Sastāvdaļas:

Pildījumam:

1 ēdk. sviesta

1/4 galviņas svaigu kāpostu, sagrieztu

pāris lapiņu salviju

ap 400 ml sautētu kāpostu

1 ola

Rauga mīklai:

20 g svaiga rauga

1 tējk. cukura

450 g miltu

Reklāma
Reklāma

1 tējk. sāls

250 ml silta piena

50 g mīksta sviesta

sakulta ola pīrāga pārziešanai

 

Gatavošana:

1. Pagatavo rauga mīklu. Atdzīvini raugu, sajaucot to ar cukuru. Izsijā miltus, pieber sāli. No miltiem, rauga, piena un sviesta samīci mīklu un ļauj tai 1 stundu uzrūgt. 

2. Pagatavo pildījumu. Svaigo kāpostu un salviju pasautē sviestā aptuveni 10 minūtes. Atdzesē, sajauc ar sautētajiem kāpostiem. Ja vajadzīgs, pievieno sāli un piparus. Kāpostus samaisi ar sakultu olu. 

3. Cep pīrāgu. Krāsni uzkarsē līdz 200º C. Mīklu sadali uz pusēm; abas daļas izrullē cepamās plāts lielumā. Vienu daļu liec uz plāts, to pārklāj ar pildījumu. Uzmanīgi pārsedz ar otru mīklas pusi. Pārzied ar olu. Cep 15 minūtes, kamēr pīrāgs glīti zeltains. Pasniedz siltu, sagrieztu gabaliņos. 

 

Avots: žurnāls Labu Apetīti!

 

Sastāvdaļas