Rauga mīklas kāpostu pīrāgs. Izmēģini!
Laba iespēja izmantot sautēto kāpostu pārpalikumu.
Gatavošana 1,5 stundas
Sastāvdaļas:
Pildījumam:
1 ēdk. sviesta
1/4 galviņas svaigu kāpostu, sagrieztu
pāris lapiņu salviju
ap 400 ml sautētu kāpostu
1 ola
Rauga mīklai:
20 g svaiga rauga
1 tējk. cukura
450 g miltu
1 tējk. sāls
250 ml silta piena
50 g mīksta sviesta
sakulta ola pīrāga pārziešanai
Gatavošana:
1. Pagatavo rauga mīklu. Atdzīvini raugu, sajaucot to ar cukuru. Izsijā miltus, pieber sāli. No miltiem, rauga, piena un sviesta samīci mīklu un ļauj tai 1 stundu uzrūgt.
2. Pagatavo pildījumu. Svaigo kāpostu un salviju pasautē sviestā aptuveni 10 minūtes. Atdzesē, sajauc ar sautētajiem kāpostiem. Ja vajadzīgs, pievieno sāli un piparus. Kāpostus samaisi ar sakultu olu.
3. Cep pīrāgu. Krāsni uzkarsē līdz 200º C. Mīklu sadali uz pusēm; abas daļas izrullē cepamās plāts lielumā. Vienu daļu liec uz plāts, to pārklāj ar pildījumu. Uzmanīgi pārsedz ar otru mīklas pusi. Pārzied ar olu. Cep 15 minūtes, kamēr pīrāgs glīti zeltains. Pasniedz siltu, sagrieztu gabaliņos.
Avots: žurnāls Labu Apetīti!