Ābolu veltnīši
Veltnīši no trauslas mīklas.
Kamēr filo mīkla
atkūst, tikmēr taisām pildījumu.
Ābolus sarīvējam uz rupjās dārzeņu
rīves.Tiem pievienojam pārējās sastāvdaļas.
Ņemam filo mīklas vienu kārtu un tajā ieliekam nedaudz pildījuma,
un satinam to kā pildītās pankūkas. Tā sapildām visas
mīklas kārtas (ja tās ir ļoti lielas, tad sagriežam mazākos
kvadrātos). Mīklu var noziest ar eļļu un likt cepties 200 grādos
15-20 min. Mīkla necelsies, tā paliks tāda pati, tikai tā būs ļoti
kraukšķīga.
Lai labi garšo !
Sastāvdaļas
- Filo mīkla - 1.iepakojums
- Āboli - 4.gab.
- Mandeļu plāksnītes - 1.liela sauja
- Magoņu sēkliņas - 1.mazāka sauja
- Rozīnes vai žāvētas dzērvenes - 1.sauja
- Cukurs.pēc patikas