"Smeķīgie stacijas pīrādziņi" mājas gaumē

Pīrādziņiem var izmantot dažādus pildījumus. 

Eļļā cepti pīrādziņi. Autores foto.

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Eļļā cepti pīrādziņi. Autores foto.

​Lai nebūtu ļoti jāsarežģī vienkāršas lietas, varam izmantot Dobeles dzirnavnieka sauso rauga mīklu. To ir viegli pagatavot un no tās sanāk kādi 60 pīrādziņi (nelieli).
Kad mīkla gatava un nolikta uzrūgt, pa to laiku garšvielās apcepam malto gaļu. Vārītos kartupeļus samīcām ar dakšiņu pievienojot garšvielas - biezpienam varam pievienot cukuru un rozīnes.
Tālāk veidojam nelielus pīrādziņus - pildām ar kādu no pildījumiem, kārtojam uz paplātes.

          
 Uz parastās pannas lejam eļļu (tā, lai nosegtu pusi no pīrādziņa). Kad eļļa uzkarsusi tajā liekam pīrādziņus. Kad pīrādziņš ieguvis gaiši brūnu nokrāsu griežam uz otru pusi.
  
          
 Gatavos pīrādziņus kārtojam uz papīra dvielīša, lai notekās liekā eļļa.

          

      Lai labi garšo :)

 

Sastāvdaļas

Reklāma
Reklāma
  • Rauga mīkla (dobeles dzirnavnieks)
  • Maltā gaļa - 300-400 .gr.
  • Garšvielas.pēc patikas
  • Eļļa.cepšanai
  • Vārīti kartupeļi - 4-5.gab.
  • Biezpiens - 200.gr .
  • Rozīnes - 1.sauja