Plūmju pīrāgs ar lazdu riekstiem. Rudens aktualitāte!

Ļoti viegli pagatavojams pīrāgs – ar rudenīgu garšu. Izcili, ja pasniedz karstu kopā ar saldējumu!

Nez, vai vienkāršāka plūmju un riekstu pīrāga recepte ir atrodama! Foto: Rojs Maizītis, izdevniecība Rīgas Viļņi

FOTO: Mammamuntetiem.lv

Nez, vai vienkāršāka plūmju un riekstu pīrāga recepte ir atrodama! Foto: Rojs Maizītis, izdevniecība "Rīgas Viļņi"

 

Sastāvdaļas:

  • 500 g vissaldāko plūmju (aptuveni 20 gb)
  • 200 g lazdu rieksti riekstu
  • 200 g miltu
  • 100 g cukura
  • 150 g sviesta
  • 3 olas
  • 1/2 tējkarote sodas
  • mazliet laima vai citrona sulas

 

Gatavošana:

1. Mīkstu sviestu sakuļ ar cukuru, pa vienai pievieno olas.

2. Pievieno sasmalcinātus riekstus, miltus ar sodu un rupji sagrieztas plūmes. 

Reklāma
Reklāma

3. Iespiež sulu no pus laima.

4. Mīklu izklāj ietaukotā veidnē un cep 170 grādos aptuveni 40 minūtes. 

 

 

Autore: Inga Akmentiņa-Smildziņa, mammamuntetiem.lv vadītāja