Kā uztaisīt piparkūku mīklu mājās. Pienācis laiks gatavoties Ziemassvētkiem!
Ar joni tuvojas lielie svētki - Ziemassvētki, tāpēc palēnām jāsāk tiem gatavoties. Lūk, kā uztaisīt piparkūku mīklu mājās!
Sastāvdaļas:
- iesala ekstrakts (650g)
- 3 olas
- 400g sviesta
- 350g cukura
- tējkarote sodas
- 5 tējkarotes piparkūku garšvielas
- 1,2kg kviešu milti
Gatavošana:
- Katliņā karsē sīrupu kopā ar cukuru un sviestu. Ja grib tumšākas piparkūkas, ir jākarsē ilgāk, līdz masa paliek tumšāka.
- Iemaisa garšvielas, arī sodu.
- Karstajā masā ber daļu izsijātu miltu, ~ 1/3 daļu un labi sakuļ.
- Katliņu ņem nost no plīts un padzesē.
- Atsevišķi sakuļ olas un maisa tās katliņa masā.
- Pieber vēl daļu miltu.
- Uz galda ber atlikušos miltus. Tajos lej mīksto masu.
- Masu pamatīgi mīca, pēc vajadzības pievieno vēl miltus, līdz mīkla ir gluda un spīdīga.
- Mīklu netaisa pārāk cietu, jo turot ledusskapī tā kļūs vēl cietāka.
- Mīklu sadala ~ trijās daļās, veido kukulīšus, ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī.
- Kad sakārojas piparkūkas, ņem mīklu no ledusskapja, izveltnē plānā kārtā un spiež formiņās, cep gatavas. Lai labi garšo!
Recepte: Agita Gabrāne